Het Colofon en haar boodschap

Het Colofon en haar boodschap

“Colofon betekende in het Grieks aanvankelijk letterlijk ‘hoogtepunt’, later meer figuurlijk ‘bekroning, sluitstuk, slot’ en vanaf de Middeleeuwen is het het slotwoord aan het einde van een tekst of achterin een codex of boek waarin de kopiist, editeur of uitgever-drukker verantwoording aflegt over de wijze waarop de tekst bezorgd is (encyclo.nl).”

Onorthodox en in lijn met de vormgeving van het boek oppert Bart het idee om een foto van iedereen die eraan heeft meegewerkt te plaatsen in het Colofon. Iets met bolletjes en subtiele lijntjes.
Jaap gaat aan de slag en komt met 3 ware kunstwerken. Waarbij we onze bronnen eren en de verbindingen zichtbaar worden.

Zit er iets tussen?
Wat doen ze met ieder van ons?
Mis je nog iets?
Is het te veel?
Dient het het boek?

Allemaal vragen die voorbij komen. Het heeft even inwerktijd nodig.

Er broeit iets bij me door dit. Ik heb nu geen tijd. Dus kom ik er de volgende dag op terug. Heeft te maken met het atoom weet ik. Het kleinste bouwstofje dat voor 99,999% uit tussenruimte bestaat.
De volgende dag zak ik in de energie van het boek. De verstilling die ik hierbij voel, voel ik ook in het colofon als ik afstem op de diepere lagen.

Dan komt het inzicht.

Volgens mij mogen alle getekende lijntjes weg. De tussenruimte is de verbinding.
De bolletjes blijven waarschijnlijk. Heel simpel. Eens kijken of het beeld dan leeg is en toch gevuld.

Het Colofon, ze neemt in dit proces als een koningin haar podium. Om vandaar uit haar creators uit te nodigen haar een te laten worden met de boodschap van het boek. En haar te laten schitteren vanuit de tussenruimte.

Liefs,

P.S. Ze is prachtig geworden

#tussenruimte #boekproces #colofon #eenvoud #ma_gisch #verstilling #koninginneenergie #hoogtepunt #slot