De kracht van een goeie titel

De kracht van een goeie titel

Tijdens het zoeken naar definities van Tussenruimte kwam ik het atoom tegen. Het kleinste bouwsteentje wat voor het overgrootste gedeelte uit niets bestaat.

“Atomen (Oudgrieks: ἄτομος, atomos‚ ondeelbaar) zijn de kleinste deeltjes waarin materie met scheikundige methoden opgedeeld kan worden. Een atoom is onvoorstelbaar klein; er gaan meer atomen in een glas water, dan glazen water in alle oceanen op aarde. Atomen vormen de kleinste bouwsteen van ieder chemisch element (Wikipedia).”

 Een atoom bestaat uit een kern en 2 elektronen. En de afstand tussen de kern en de elektronen is in verhouding even groot als de afstand van de aarde naar de zon en nog veel verder. Daartussen zit niks. (wetenschapsforum.nl).”
Feitelijk bestaat een atoom dus voor 99,999% uit tussenruimte (natuurkunde.nl).” 

Hier voel ik de verstilling erbij komen. De onvoorstelbare grootsheid van de schepping. Ik voel dat hierin ook het boek tot leven is gekomen. En wij, Indira, Jaap en ik. De enorme creatiekracht heeft geen woorden nodig. Alleen tussenruimte.

Die verstilling wil ik terugzien en zie ik terug in het boek. Die verstilling zie ik bij ons ook. In onze verwonderingen, onze creaties, in het iedere keer weer durven kiezen voor de essentie. Los van alles. Het raakt me diep.

Dit voel ik trouwens ook als ik me afstem op het Colofon.

In mijn volgende blog meer over Het Colofon en haar boodschap.

 

Liefs,

 

#tussenruimte #atoom #kracht #boektitel #verstilling #essentie