Ga je bij je gedichten ook nog afbeeldingen voegen?

Ga je bij je gedichten ook nog afbeeldingen voegen?

Vraagje van Indira (Elk Books). Ik heb hier wel een beeld bij. Iets met mooie vervloeiende foto’s , mistig, mystiek. Dus op Pixabay eens kijken. Na uren staren, zoeken, volhouden, hart openen en weer verder gaan heb ik uiteindelijk een stuk of 8 foto’s.  Maar word ik er nou blij van?…. niet echt. Wat nu?

Ik heb het er met Indira over dat ik het niet zo goed weet nu. Zij vertelt dat ze duidelijk krachtige tekeningen bij de gedichten ziet. En heeft het idee dat ik dat zelf kan. Dit vertrouwen doet iets bij me. Het nodigt iets in mij uit. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Heb ook niets te verliezen, want ik kan het nergens mee vergelijken. ik heb er onwijs veel zin in. Iets wordt er wakker.

Maandagochtend ga ik meteen beginnen. Verfspullen heb ik. Behalve een goeie zwarte verf. Als ik eerst nog even bij een vriendin iets ophaal blijkt dat zij de perfecte verf heeft.

Nadat ik alles heb uitgestald komt mijn hoofd om de hoek kijken. Hoe ga je dat doen? Wat ga je schilderen? Ik besluit die vragen maar gewoon te laten. Eerst lees ik nog een keer al mijn gedichten zodat ik me afstem op hun energie. En dan begin ik gewoon. En wat een feestje. Ik kom in een flow en voel welk gedicht geschilderd wil worden. Het is echt heel leuk! Ik begin een beetje de Japanse kaligrafie te begrijpen. 1 penseelstreek herbergt een heel verhaal.

2,5 uur ben ik aan het schilderen en dan .. ineens… is het papier op. OK, denk ik. Dan zijn ze dit. Er hoeft ook niet bij ieder gedicht een tekening. Als ik ze natel blijkt dat ik er 18 heb. Ook nog eens een mooi aantal! Ja, dit zijn ze. In 1 x.

Fotootje maken en even naar Indira sturen. Die belt meteen hyper op… ja dat zag ik voor me!! Samen zitten we te stuiteren van de energie. Zo gaat dat dus. De tekeningen zijn ontstaan. De gedichten hebben hun afbeeldingen laten zien.

Magisch!!

 

Oja, en dat beeld met die vervloeiende foto’s heb ik weer teruggegeven aan mijn hoofd..

 

Liefs,

#vertrouwen #spelen #aanmoediging #flow #pippilangkous #krachtigbeelden #nieuw #creatiekracht #uithethoofd #tussenruimte #kaligrafie