Het organische eren

Het organische eren

Een andere kijk op Organiseren

Wat als we organiseren gaan zien als het organische eren?

Wat wordt er dan mogelijk?
Hoe kijk je dan aan tegen een pijn die van zich laat horen?
Een zogenaamde stilstand die zich aandient?

Wat gebeurt er momenteel bij jou, jouw plan, je project, het team, de organisatie?
Welke fase herken je hierin?
En wat is de eerstvolgende organische stap?

Organiseren duidt op het volgen van een bepaalde structuur. En kan uitmonden in controleren en sturen op een vooraf bepaald resultaat. Er is sprake van een gecontroleerde groei. Hiërarchie is vaak vormgevend en leidend.

Bij het organisch eren is er vooral sprake van een natuurlijke structuur. Het eren en respecteren van het potentieel en de daaruit voortvloeiende ontwikkelingen is een natuurlijk gegeven.  Omdat er geen vastomlijnd resultaat is, zijn de groeikansen en het resultaat vele malen diverser.

Wat is jouw beeld hierbij? Ik nodig je uit om hier over na te denken en dit verder te onderzoeken.

Warme groet,

 

 

 

  • Ben je op zoek naar helderheid en ben je benieuwd wat dit perspectief jou en je organisatie kan brengen?  Wil je hier begeleiding in en speelruimte, zonder te hoeven presteren?  Neem dan contact met me op via email. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.