Stemmetjes ontmaskerd – deel 1

Wat er gebeurde toen ik mijn stemmetjes ontmaskerde… deel 1

 

Stemmetjes, ken je ze? Van die overtuigingen in je hoofd die je compleet vastzetten of je telkens hetzelfde rondje laten lopen. Alsof je in een loop zit.

Vorige week had ik zo’n dag waarin ze volop aanwezig waren. Het is maandagochtend en ik heb bedacht vandaag te gaan werken aan mijn bereikbaarheid, ik wil een zakelijke fb pagina maken, goeie teksten schrijven en nu ik toch thuis ben ook even de keuken poetsen. Dus laptop open en zwoegen maar. Na een paar uur ben ik leeg. Er komt niks meer uit mijn handen. Ik weet het niet meer. In een helder moment besluit ik mijn laptop dicht te doen en eens te kijken waar ik behoefte aan heb.

Maar oh oh dat hoofd. Wat is het slim! Ik bedenk als tussenoplossing eerst wat te gaan eten en daarna te gaan mediteren. Dat lost mijn vastzitten en mijn twijfels wel op. Lekker in de fix-stand. Helaas komt mijn moeder roet in het eten gooien door langs te komen. Althans dat vindt mijn hoofd. Stiekem is het wel lekker om gewoon een theetje te drinken samen. Ik vertel haar dat ik ga poetsen als ze weg is. Ze kijkt verbaast en vraagt ‘waarom’? Tja… eh… omdat het nodig is? ‘Valt toch wel mee’ zegt ze. ‘Heb je er zin in’ vraagt ze. Dat is nog eens een goeie vraag. Waar heb ik eigenlijk zin in, behoefte aan? Hmmm, het blijkt een spannende vraag. Want wat als daar iets heel anders uitkomt? Als ze weg is stel ik mezelf dan toch de vraag. Diep van binnen weet ik precies wat ik nu nodig heb. En dat is lekker uit het raam te gaan zitten staren en het gewoon even niet te weten. Lekker doelloos denk ik nog. Het is heerlijk!! Precies wat ik nodig heb.

Zonder ook maar iets te doen laad ik weer helemaal op 😉
Naderhand ben ik me ook weer heel bewust van de blokkerende kracht van mijn stemmetjes en hoe ze zich laten ontmaskeren..

De volgende dag is zit ik veel beter in mijn energie. Ik kom dit filmpje over Wim Hof tegen en ben ineens weer terug in oktober 2014. Ik ben toen een week op koudetraining geweest in Polen. Als je het dan hebt over je stemmetjes en wat er vrij komt als je ze ontmaskert… In mijn volgend blog (stemmetjes ontmaskerd – deel 2) lees je hier meer over.

Enjoy!

share to inspire